Kiezen voor parlofonie of videofonie?

Om de stijgende vraag naar meer veiligheid te beantwoorden, biedt Aiphone prima systemen van parlofonie en videofonie aan. Voor elke situatie en elk budget hebben we een videofoon of parlofoon in huis. Zo zijn er eenvoudige systemen voor eengezinswoningen, uitgebreide systemen voor villa’s of appartementen en speciale toepassingen voor bedrijven. Wat bepaalt echter de keuze voor parlofonie of videofonie? We lichten het belangrijkste verschil tussen beide vormen van toegangscontrole hier even toe!

Contacteer ons!
Waarom Aiphone?

Parlofonie als toegangscontrole

Ben je op zoek naar een eenvoudige vorm van toegangscontrole? Dan is een parlofoon, of deurtelefoon, een uitstekende keuze. Vanop veilige afstand beantwoord je oproepen, ontgrendel je de deur en spreek je met bezoekers. Via een intercomfunctie kan je ook praten met andere inwoners of met collega’s. Parlofonie heeft dus heel wat te bieden, niet enkel voor de veiligheid thuis of op kantoor, maar ook voor je woon- en werkcomfort. Wil je genieten van de voordelen van een systeem voor toegangscontrole, maar is beeld niet zo belangrijk (zoals bij videofonie)? Ga dan voor een parlofooninstallatie. Voor meer info over parlofonie voor appartementen, woningen of bedrijven staat een Aiphone verdeler je graag te woord.

Een videofoon is net zoals een parlofoon, maar mét camera.

Een veilig gevoel met videofonie

Een videofoon is net zoals een parlofoon, maar mét camera. Zowel met videofonie als met parlofonie kan je dus spreken met bezoekers en de deur ontgrendelen, maar bij videofonie zie je ook meteen wie er aan de ingang staat. De ingebouwde camera biedt je op die manier nog meer veiligheid en privacy. Bovendien is het mogelijk om extra camera’s aan te sluiten op het systeem en de beelden (zowel foto als video) automatisch te laten opslaan. Wanneer je niet thuis bent, kan je achteraf dus kijken wie er heeft aangebeld. Maar ook als er geen oproep is, kan je de camera raadplegen bij Aiphone videofonie.

Het comfort van camerabewaking is dus het grootste verschil tussen parlofonie en videofonie. Wil je graag genieten van dat extra paar ogen, kies dan voor videofonie als toegangscontrole.

 

Parlofonie en videofonie voor bedrijven, appartementen en woningen

Aiphone beschikt over diverse systemen van videofonie en parlofonie om zo goed mogelijk in te spelen op de noden en eisen van de verschillende doelgroepen. Stel het meest geschikte systeem samen op basis van jouw situatie en voorkeuren, en geniet van de veiligheid, de privacy en het comfort dat een parlofoon of videofoon biedt. Je kan trouwens ook videofonie combineren met parlofonie: vraag naar alle mogelijkheden bij een Aiphone verdeler in je buurt!

CONFIGUREER UW AIPHONE
VIND UW INSTALLATEUR
videofonie parlofonie parlofoon toegangscontrole veiligheid
Stel uw systeem samen!
videofonie parlofonie parlofoon toegangscontrole veiligheid