Oud Gasthuis, Hasselt

Het Oud Gasthuis is een gerenoveerd geschiedkundig pand in het hartje van Hasselt. Vroeger deed dit statige gebouw dienst als ziekenhuis, maar het heeft in de loop der tijden verschillende invullingen en uitbreidingen gekend.

Contacteer ons!
Waarom Aiphone?
Het Aiphone GT systeem in volle glorie.

Dankzij de aantrekkelijke locatie heeft het voormalig gasthuis momenteel de functie van kantoorcomplex. Professionelen  kunnen moderne kantoorruimte huren  in een historisch kader, van enkele vierkante meters tot hele verdiepingen.


Om het toegangscontroleproject in het Oud Gasthuis te kunnen realiseren, heeft de klant beroep gedaan op de beveiligingsfirma Ceulemans Security. Dit bedrijf is ondertussen een nationale speler op het vlak van algemene beveiliging en heeft dankzij 29 jaar ervaring reeds een ijzersterke reputatie opgebouwd in dit marktsegment.


Joris Bertels, projectleider van Ceulemans Security, heeft de klant kunnen overtuigen gebruik te maken van het Aiphone GT+ systeem voor deze renovatieopdracht. De reden? De flexibiliteit en de kwaliteit van het GT+ systeem zorgen ervoor dat op latere termijn makkelijk binnen- en buitenposten kunnen toegevoegd worden aan de huidige videofonie-structuur. 

Momenteel zijn er 3 GT+ systemen geïnstalleerd met in totaliteit 24 drukknoppen. Dankzij de 170° Vizocam-camera, die ook voorzien is op deze serie, krijgt men een duidelijk beeld van wat er zich voor de deur afspeelt. De stijlvolle afwerking van de buitenposten maakt het plaatje compleet.


Om de lange afstanden tussen de verschillende posten te kunnen overbruggen, heeft Joris gebruikt gemaakt van de officiële Aiphone-bekabeling (AE-cable) die reeds in heel het complex aanwezig is. Op deze manier wordt het een fluitje van een cent om post-toevoegingen te verwezenlijken, zonder verlies van audio- en videocapaciteit. Zo is het Oud Gasthuis de komende jaren verzekerd van een degelijke toegangscontrole die eenvoudig uitbreidbaar is voor de verschillende huurders. De duur van de installatie bedroeg 3 dagen.

CONFIGUREER UW AIPHONE
VIND UW INSTALLATEUR
toegangscontrole parlofoon videofoon videofonie
Stel uw systeem samen!
toegangscontrole parlofoon videofoon videofonie