Klosterheidberg, Eupen

De Kloster Heidberg in Eupen is oorspronkelijk een oud klooster uit de 18de eeuw waarin vroeger een school en nog daarvoor zusters van de Orde der Franciscanen gevestigd waren. In 2001 werd een haalbaarheidsstudie uitgevoerd om een opleidingscentrum van het gebouw te maken. In 2007 wordt het klooster, voor eensymbolische euro, eigendom van de Duitstalige Gemeenschap. Zij wensten het historisch gebouw als monument te kunnen bewaren. Drie jaar later ontstond er echter brand in de kapel en verbouwingswerkendrongen zich aan.

Contacteer ons!
Waarom Aiphone?
Videofonie bij Klosterheidberg in Eupen.
Hiervoor werd er o.a een beroep gedaan op de firma Heinen nv die de volledige renovatie van deelektriciteitsinstallatie, de verlichting, de verwarmingen de brandveiligheid voor haar rekening nam. In mei 2012 startten de verbouwingswerken.

Het klooster Heidberg is het eerste centrum in de Duitstalige Gemeenschap dat zoveel vergaderruimtes en slaapplaatsen tegelijkertijd kan aanbieden. Optechnisch vlak is het ook volledig up-to-date. De werken werden definitief afgerond op het einde van deze zomer.

Er werden drie oproepzuilen geplaatst met een GTbuitenpost voorzien van de Vizocam Plus-technologie, met de unieke panoramische 170° breedhoekcamera. Aangezien er in de buurt van het voormalig klooster heel wat commerciële centra gelegen zijn, werd er teveel misbruik gemaakt van de grote parking van deze unieke site. Daarom werd er geopteerd om slagbomen te plaatsen in combinatie met een eerste oproepzuil aan de ingang van de parking. 
Het opmerkelijke aan deze installatie is de afstand tussen de oproepzuil en de receptie. Deze bevindt zich op zo’n 300 meter van de receptie. Om een perfecte verbinding mogelijk te maken werd de Aiphone kabel C300M (voor video-afstanden groter dan 100m) geïnstalleerd. De tweede zuil bevindt zich op 100 meter van de hoofdingang waar de leveranciers zich moeten aanmelden. De derde zuil bevindt zich aan de ingang van het gebouwen wordt voornamelijk gebruikt door bezoekers die na 22u komen. Voor beide zuilen werden CAT6 UTP kabels gebruikt voor video en klank. De drie buitenpostenwerden in sterbekabeling geïnstalleerd.

De volledige inrichting werd vlekkeloos afgerond in 2 dagen tijd. Aan de receptie werd een GT1CL binnenpost geplaatst. Aangezien de grote oppervlakte van hetopleidingscentrum is de receptie niet steeds bemand. Om steeds alle oproepen te kunnen beantwoorden werder gekozen voor de GTTLI telefooninterface die op de bestaande telefooncentrale verbonden werd. Hierdoor worden de oproepen doorgeschakeld op een draagbare DECT telefoon.
CONFIGUREER UW AIPHONE
VIND UW INSTALLATEUR
videofoon parlofoon toegangscontrole videofonie parlofonie
Stel uw systeem samen!
videofoon parlofoon toegangscontrole videofonie parlofonie