Tour Paradis, Luik

De Financietoren, in de plaatselijke volksmond beter bekend als de Paradijstoren (Tour Paradis), is een gebouw van maar liefst 118 meter hoog (136 meter met antenne), gelegen in het Luikse Guillemins-wijk. Met deze machtige afmetingen mag de Paradijstoren zich de hoogste van Wallonië kronen! Sinds begin 2015 zijn hier 1.100 ambtenaren tewerkgesteld.

Contacteer ons!
Waarom Aiphone?
Videofonie bij Tour Paradis in Luik.

Na een publieke aanbesteding voor de realisatie van de totale elektrische installatie in deze toren, kwam de firma Close S.A. als winnaar uit de bus. Hierdoor mocht deze onderneming een groot aandeel in de uitwerking van dit prestigieuze project voor haar rekening nemen.

De gehele elektriciteitsvoorzieningen en toegangscontrole werden, naast de klimaatregeling van het gebouw, ook door dit bedrijf verzorgd. De ruwbouw van de Paradijstoren begon eind 2012. Close S.A. is met haar interventie gestart in september 2013 en alles werd foutloos opgeleverd in december 2014.

Wat de videofonie betreft, heeft Close S.A. vanzelfsprekend gekozen voor de Aiphone GT serie, aangezien deze onderneming voor dergelijke technieken enkel op het Aiphone merk berust.Er werden buitenposten met beldrukknoppen geplaatst bij elk van de acht ingangen. 

De keuken, het conciërgelokaal, het onthaal en de ruimte voor het gecentraliseerd technisch beheer hebben elk een GT1CL binnenpost met kleuren videomonitor tot hun beschikking.


Voor de bedrading van de buitenposten naar de voedingen werd er CAT6 UTP bekabeling gebruikt. In de technische ruimte werden alle voedingen in een aparte kast gecentraliseerd. Om op elk moment alle oproepen te kunnen beantwoorden, werd op aanvraag van het Ministerie gekozen voor de installatie van twee GTTLI telefooninterfaces. Dankzij deze technologie zullen werknemers ook oproepen kunnen beantwoorden via een gewone telefoon of een GSM. Deze werden immers nog niet geïnstalleerd omdat het Ministerie van Financiën nog geen aparte telefoonlijnen hiervoor had voorzien. De heer Montfort verwacht dat eenmaal dat de lijnen beschikbaar zullen zijn, er  geen problemen zullen ondervonden worden om deze producten in dienst te stellen.   
CONFIGUREER UW AIPHONE
VIND UW INSTALLATEUR
videofoon parlofoon toegangscontrole videofonie parlofonie
Stel uw systeem samen!
videofoon parlofoon toegangscontrole videofonie parlofonie